Πώς να συγχρονίσετε τα ημερολόγιά σας Airbnb και Booking.com

Πώς να συγχρονίσετε τα ημερολόγια σας Airbnb και Booking.com

Καταχωρείτε το ακίνητό σας στην Airbnb και την Booking.com; Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες για να συγχρονίσετε τα ημερολόγια σας — και μάθετε πώς να αποφύγετε τις διπλοκρατήσεις με έναν channel manager.

Εάν σκοπεύετε να καταχωρήσετε το ακίνητό σας τόσο στην Airbnb όσο και στην Booking.com, μπορείτε να συγχρονίσετε τα ημερολόγιά σας για να αποφύγετε πολλαπλοί επισκέπτες να κάνουν κράτηση για τις ίδιες ημερομηνίες σε διαφορετικές πλατφόρμες, γνωστές και ώς διπλοκρατήσεις ή υπεράριθμες κρατήσεις. Τόσο η Airbnb όσο και η Booking.com χρησιμοποιούν την ίδια μορφή ημερολογίου iCal και μπορούν εύκολα να συγχρονιστούν μεταξύ τους αλλά και με άλλα ημερολόγια όπως η Google.

Ακολουθήστε αυτήν τη διαδικασία 2 βημάτων για να συνδέσετε τα ημερολόγιά iCal σας στη Booking.com και στην Airbnb.

Βήμα 1: Εισάγετε το ημερολόγιό σας Airbnb στην Booking.com

Αρχικά, πρέπει να λάβετε τη διεύθυνση URL iCal της Airbnb για το ημερολόγιο που θέλετε να συγχρονίσετε.

Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου της Airbnb >  Καταχωρίσεις  και επιλέξτε μια καταχώριση

Συγχρονισμός ημερολογίων Airbnb και Booking.com

2. Μεταβείτε στην  επιλογή Τιμολόγηση και διαθεσιμότητα  > Συγχρονισμός ημερολογίου

Συγχρονισμός ημερολογίων Airbnb και Booking.com βήμα 2

3. Κάντε κλικ  στην Εξαγωγή ημερολογίου

Συγχρονισμός ημερολογίων Airbnb και Booking.com βήμα 3

4. Αντιγράψτε τον σύνδεσμο/URL ημερολογίου Airbnb

Τώρα που έχετε αντιγράψει τη διεύθυνση URL ημερολογίου Airbnb iCal, ήρθε η ώρα να την εισαγάγετε στην Booking.com.

5. Στον λογαριασμό σας στην Booking.com , κάντε κλικ στην καρτέλα Ημερολόγιο & Τιμές και επιλέξτε Συγχρονισμός Ημερολογίων.

Συγχρονισμός ημερολογίων Airbnb και Booking.com βήμα 5

6. Κάντε κλικ στο Προσθήκη σύνδεσης ημερολογίου .

Συγχρονισμός ημερολογίων Airbnb και Booking.com βήμα 7

7. Επικολλήστε τον σύνδεσμο του ημερολογίου σας Airbnb στο πεδίο, δώστε του ένα όνομα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο βήμα.

Το ημερολόγιό σας στην Booking.com θα ενημερώνεται πλέον με τις διαθεσιμότητες και τις κρατήσεις από την Airbnb.

Βήμα 2: Εισάγετε το ημερολόγιό σας Booking.com στην Airbnb

Τώρα, κάντε το ίδιο, αλλά αντίστροφα—αντιγράψτε το ημερολόγιό σας από την Booking.com στην Airbnb.

1. Από τον λογαριασμό σας στην Booking.com, κάντε κλικ στο Αντιγραφή συνδέσμου για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο iCal της Booking.com.

2. Επιστρέψτε στην καταχώρισή σας στην Airbnb και στην ενότητα Συγχρονισμός ημερολογίων , κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή ημερολογίου.

Συγχρονισμός ημερολογίων Airbnb και Booking.com βήμα 8

3. Επικολλήστε τον σύνδεσμο ημερολογίου της Booking.com, ονομάστε το ημερολόγιό σας (π.χ. Booking.com) και κάντε κλικ στην Εισαγωγή ημερολογίου.

Συγχρονισμός ημερολογίων Airbnb και Booking.com βήμα 9

Στον λογαριασμό σας στην Booking.com, θα πρέπει τώρα να βλέπετε το ημερολόγιό σας της Airbnb στην επισκόπηση των κρατήσεων σας. Κατά τη ρύθμιση της σύνδεσης, πιθανότατα θα δείτε την κατάσταση ως  Ενεργοποίηση  . Μόλις συγχρονιστούν τα ημερολόγιά σας, η κατάσταση θα αλλάξει σε  ΟΚ.

Και τέλος! Το ημερολόγιό σας της Booking.com θα εισάγει πλέον τις κρατήσεις από την Airbnb και το αντίστροφο.

Αν δυσκολεύεστε δείτε τις οδηγίες για τον συγχρονισμό των ημερολογίων της Booking.com ή της Airbnb.

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Γράψε το email σου παρακάτω για να κάνεις εγγραφή στο νόστιμο ενημερωτικό μας δελτίο. Δεν σπαμάρουμε ποτέ!

Παρακαλώ περιμένετε

Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Προσέξτε

Ο συγχρονισμός των κρατήσεων με αυτό τον τρόπο είναι μόνο ένας τρόπος για να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις διπλοκρατήσεις, όμως δεν μπορεί να τις αποτρέψει από το να συμβούν. Ο λόγος είναι ότι ο συγχρονισμός των ημερολογίων δεν γίνεται άμεσα αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να είναι από 10 λεπτά έως και μερικές ώρες (συνήθως 2 με 3 ώρες). Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι αν κάνουν 2 διαφορετικοί χρήστες κράτηση για το ίδιο κατάλυμα την ίδια στιγμή ή πριν τα ημερολόγια της Booking.com και της Airbnb συγχρονιστούν, τότε μπορεί να προκύψει διπλοκράτηση και να χρειαστεί να κάνετε ακύρωση μιας εκ των δύο (αν δεν μπορείτε να εξυπηρετήσετε και τις δύο κρατήσεις).

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνεις εξαγωγή και να μοιράσεις το ημερολόγιό της Airbnb: Ο πλήρης οδηγός για το συγχρονισμό ημερολογίων για να μάθετε πως να συγχρονίσετε το ημερολόγιο Airbnb με το ημερολόγιο VRBO και πως να μοιράσετε το ημερολόγιο με άλλους.

Πώς να αποφύγετε διπλές κρατήσεις

Να θυμάστε ότι τα ημερολόγιά σας iCal δεν θα ενημερωθούν αμέσως. Τα ημερολόγια της Airbnb και της Booking.com χρειάζονται συνήθως μερικές ώρες για να ενημερωθούν και να συγχρονιστούν.  Αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διπλών κρατήσεων.

Ανάλογα με το πόσο συχνά λαμβάνετε κρατήσεις, οι πιθανότητες δύο διαφορετικοί επισκέπτες να κάνουν κράτηση για τις ίδιες ημερομηνίες με λίγες ώρες διαφορά ο ένας από τον άλλον μπορεί να είναι σχετικά χαμηλές. Είναι όμως πιθανόν να συμβεί.

Ένα καλά ενημερωμένο ημερολόγιο είναι αρχή της εύρυθμης λειτουργίας ενός καταλύματος και αυτό που θα φέρει ακόμα περισσότερες κρατήσεις.

Αν ανησυχείτε για τη δυνατότητα διπλών κρατήσεων, υπάρχουν μερικές επιλογές.

1. Ενημερώστε τα ημερολόγια σας χειροκίνητα.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στα κουμπιά Ενημέρωση/Ανανέωση στον λογαριασμό σας στην Airbnb ή στην Booking.com κάθε φορά που λαμβάνετε μια νέα κράτηση. Δεδομένου ότι ο λόγος του συγχρονισμού των ημερολογίων σας είναι η αποφυγή της χειροκίνητης ενημέρωσης τους, αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση. Αλλά αν είστε διαθέσιμοι όταν έρχονται οι ειδοποιήσεις κράτησης, αυτό είναι κάτι που θα μπορείτε να κάνετε.

2. Χρησιμοποιήστε ένα Channel Manager

Τα περισσότερα από τα ακίνητα που είναι καταχωρημένα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν πολλαπλές καταχωρήσεις σε δύο, τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες πλατφόρμες.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα εργαλεία που βοηθούν στο συγχρονισμό ημερολογίων ενώ παράλληλα προσφέρουν και άλλες συμπληρωματικές υπηρεσίες σχετικές με την διαχείριση του καταλύματός σας.

Ο απλούστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε διπλές κρατήσεις είναι να χρησιμοποιήσετε έναν channel manager. Αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν δυνατότητες διαχείρισης καναλιών για να διατηρείτε συγχρονισμένα όλα τα κανάλια σας (Airbnb, Booking.com, VRBO, ιστότοπος απευθείας κρατήσεων κ.λπ.).  Μια πολύ καλή και οικονομική λύση channel manager για ιδιοκτήτες 1 έως 3 ακινήτων είναι η sympl.cm της Tokeet.

Προσοχή

Βεβαιωθείτε ότι το channel manager που θα επιλέξετε χρησιμοποιεί ενσωμάτωση API, αντί να βασίζεται στον συγχρονισμό ημερολογίου iCal (που είναι η διαδικασία που καλύψαμε σε αυτήν την  ανάρτηση). Διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε την ίδια χρονική καθυστέρηση.

Επίσης λάβετε υπόψιν σας ότι αν χρησιμοποιήσετε channel manager η Airbnb θα σας αλλάξει την πολιτική προμήθειας υπηρεσιών απο κατανεμημένη (προμήθεια οικοδεσπότη 3% + ΦΠΑ και προμήθεια επισκέπτη 14%) και θα σας την μετατρέψει σε προμήθεια μόνο οικοδεσπότη (14%-16% + ΦΠΑ) χωρίς να χρεώνει προμήθεια τον επισκέπτη. Θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε τις τιμές σας αλλά θα μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο ώς προς την τελική τιμή που εμφανίζεται στον επισκέπτη.

Χρειάζεστε βοήθεια με Airbnb, Booking.com?

Δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί η Airbnb και χρειάζεστε βοήθεια με την καταχώρησή σας;

Σου άρεσε; Μοίρασε το!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *