Πως να καταχωρήσω το κατάλυμα μου στο Google Maps

Πως να καταχωρήσω το κατάλυμα μου στο Google Maps (Χάρτες Google) – Πλήρης Οδηγός Βήμα-Βήμα

Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά διαμονής, το να ξεχωρίζετε ως διαχειριστής καταλυμάτων διακοπών μπορεί να είναι δύσκολο έργο. Με μια κορεσμένη αγορά διαχειριστών ακινήτων που όλοι ανταγωνίζονται για τους ίδιους πελάτες, είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε αποτελεσματικές στρατηγικές που μπορούν να βάλουν τα καταλύματα σας μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ένα από τα δωρεάν εργαλεία που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να αυξήσετε τις απευθείας κρατήσεις (offline bookings) είναι  το Google Business και οι χάρτες της Google (Google Maps).

Κάθε μήνα πραγματοποιούνται περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια αναζητήσεις για διαμονή στη Google. Ως ιδιοκτήτης καταλυμάτων βραχυχρόνιας διαμονής ή ενοικιαζόμενων δωματίων, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν θέλετε να χάσετε. Η μετατροπή αυτών των αναζητήσεων σε πελάτες θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα τοποθετηθείτε στο διαδίκτυο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, εκτός από τις online πλατφόρμες (Airbnb, Booking, VRBO, Expedia, κλπ.) υπάρχουν και οι απευθείας κρατήσεις (offline τρόπος κρατήσεων). Τέτοιες μπορεί να είναι οι κρατήσεις που προέρχονται από την ιστοσελίδα σας, από τα Social Media, τηλεφωνικές κρατήσεις, από διαφήμιση, από στόμα σε στόμα, μέσω συστάσεων κλπ.

Οι κρατήσεις που γίνονται με αυτό τον τρόπο δεν καταχωρούνται στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής αλλά στο Taxis ώς μίσθωση, όπως γινόταν και πριν την υποχρέωση του Μητρώου.

Ο περισσότερο ενδεδειγμένος όμως τρόπος, ο οποίος είναι και ο πιο επαγγελματικός, είναι η καταχώρηση του ακινήτου μας στη Google μέσω του Google Maps & Google Business.

Google Maps – Google Business

Μπορεί να μην σας ακούγεται οικείο, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχετε συναντήσει το Google Business (πρώην Google My Business) σε δράση. Αυτό το ισχυρό εργαλείο χρησιμεύει ως “δωρεάν και εύχρηστη λύση για επιχειρήσεις και οργανισμούς για τη διαχείριση της διαδικτυακής τους παρουσίας σε όλη τη Google, συμπεριλαμβανομένων των Google Search και Google Maps”.

Με άλλα λόγια, βοηθάει τους πιθανούς επισκέπτες να ανακαλύψουν και να συνδεθούν με το κατάλυμα σας. Αν έχετε αναζητήσει ποτέ μια επιχείρηση ή υπηρεσία κοντά στην τοποθεσία σας, πιθανότατα θα έχετε συναντήσει τον διαδραστικό χάρτη της Google (Google Maps) που εμφανίζει τοπικές επιχειρήσεις που ταιριάζουν με τα κριτήρια αναζήτησης σας.

Παράδειγμα Google Map
Παράδειγμα Χάρτη της Google με πινέζες καταλυμάτων διαμονής

Φανταστείτε τις δυνατότητες να συμπεριληφθείτε σε αυτό το πακέτο χαρτών και να εμφανίζεται το κατάλυμα διακοπών σας σε περίοπτη θέση στους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες – είναι δωρεάν διαφήμιση απευθείας στους πελάτες με τις υψηλότερες προθέσεις κράτησης διαμονής.

 Αυτό είναι το σημείο όπου το Google Business μπορεί να δώσει στο κατάλυμά σας ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό βήμα προς βήμα, θα μάθετε πώς να αξιοποιήσετε τη δύναμη του Google Business και να οργανώσετε το κατάλυμα ή την επιχείρηση τουριστικών καταλυμάτων σας σε χρόνο μηδέν.

Το Google Business είναι ο τέλειος τρόπος για να προβάλλετε το ενοικιαζόμενο κατάλυμά σας. Αν θέλετε να αυξήσετε την πιθανότητα να εμφανιστείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης και στο Google Maps, η δημιουργία ενός λογαριασμού Google Business για το ακίνητο σας είναι απαραίτητη. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το εργαλείο!

Τι είναι το Google Business;

Το Google Business είναι ένα δωρεάν εργαλείο που δημιουργήθηκε από τη Google και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ για το κατάλυμα σας (ή την επιχείρηση σας) για να αυξήσετε την προβολή σας στο διαδίκτυο. Σε αυτό, μπορείτε να συμπεριλάβετε μια περιγραφή του καταλύματός σας, τη διεύθυνση, φωτογραφίες, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, στοιχεία επικοινωνίας όπως το τηλέφωνο σας και την ιστοσελίδα σας, κριτικές χρηστών, ακόμη και τις τιμές διανυκτέρευσης.

Το προφίλ σας Google Business εμφανίζεται όταν κάποιος αναζητά το ακίνητό σας απευθείας στο Google (γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δώσετε στο κατάλυμά σας ένα καλό όνομα) ή αναζητά μια υπηρεσία (στην προκειμένη περίπτωση, ενοικιάσεις διακοπών ή καταλύματα) στην περιοχή σας. Στην τελευταία περίπτωση, το ενοικιαζόμενο κατάλυμά σας θα εμφανίζεται επίσης στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google Maps.

Παράδειγμα Καταλύματος στο Google Business
Παράδειγμα εμφάνισης Καταλύματος στο Google Business στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ το Google Business για το κατάλυμα διακοπών που διαχειρίζομαι;

Η δημιουργία ενός προφίλ παρέχει στη Google όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να αντιστοιχίσει τους ταξιδιώτες με υψηλές προθέσεις κράτησης με τα ενοικιαζόμενα καταλύματα σας. Προσθέτοντας το Google My Business στη στρατηγική μάρκετινγκ της επιχείρησής σας, μπορείτε να ξεπεράσετε τις μεγαλύτερες εταιρείες στην οργανική κατάταξη αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το SEO.

Με την παρουσία σας στην ελκυστική, διαδραστική εφαρμογή των Χαρτών Google, μπορείτε να αυξήσετε τις εμφανίσεις στη σελίδα σας Google Business. Το πιο σημαντικό είναι ότι επιτρέπει στην καταχώρησή σας να εμφανίζεται πάνω από δημοφιλείς OTA όπως η Airbnb, η Booking.com ή η Vrbo.

Το τελικό αποτέλεσμα; Περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, περισσότερες απευθείας κρατήσεις και περισσότερα κέρδη.

Αλλά και οι πελάτες σας θα αποφύγουν την υψηλή προμήθεια που θα τους χρέωναν οι πλατφόρμες. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που, όλο και περισσότεροι, αναζητούν καταλύματα μέσα από την Google.

Πώς καταχωρώ το κατάλυμα μου στο Google Maps – Οδηγός Βήμα – Βήμα

Με την καταχώρηση του καταλύματος μας στο Google Maps (μέσω του Google Business) δίνουμε σε όσους αναζητούν κατάλυμα στην περιοχή μας, να μας βρίσκουν εύκολα και να επικοινωνούν απ’ ευθείας μαζί μας.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε στη διάθεσή μας πολλά δωρεάν επαγγελματικά εργαλεία, όπως την δική μας ιστοσελίδα που εκεί θα έχουμε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με τους υποψήφιους πελάτες μας αλλά και τη δυνατότητα να προσθέσουμε όσες σελίδες θέλουμε με υπηρεσίες, προσφορές κ.ά.

Η διαδικασία για να καταχωρήσουμε το ακίνητό μας στη Google μπορεί να φαίνεται δύσκολη αλλά είναι πολύ απλή και γίνεται με απλά βήματα.

Βήμα 1ο : Σύνδεση στον λογαριασμό Google ή GMail

Συνδεόμαστε στον λογαριασμό μας στη Google ή στο Gmail μας. Αν δεν έχουμε Gmail, καλό είναι να δημιουργήσουμε ένα ώστε το κατάλυμα μας να ανήκει στον λογαριασμό μας στη Google.

Μετά ανοίγουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.google.com/maps για να ανοίξει η σελίδα Google Maps με τους Χάρτες.

Βρίσκουμε την περιοχή που βρίσκεται το κατάλυμα μας και κάνοντας zoom in (μεγέθυνση) το εντοπίζουμε. Μπορούμε επίσης να δούμε τον Χάρτη σε “Δορυφόρο» (Sattelite View) επιλέγοντας κάτω αριστερά το εικονίδιο.

Χάρτης Google - Αλλαγή σε προβολή Δορυφόρου
Χάρτης Google – Αλλαγή σε προβολή Δορυφόρου

Βήμα 2ο : Προσθήκη καταλύματος στο Google Maps

Αφού εντοπίσουμε το κατάλυμά μας στον χάρτη, κάνουμε δεξί κλίκ πάνω του και επιλέγουμε το «Προσθέστε ένα μέρος που λείπει» ή «Προσθέστε της επιχείρηση σας». Στο παράδειγμα μας επιλέγουμε το 1ο.

Google Maps - Προσθήκη μέρους που λείπει

Βήμα 3ο: Συμπληρώνουμε τις πληροφορίες που χρειάζεται

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί συμπληρώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πεδία με τις σωστές πληροφορίες για να ολοκληρώσουμε σωστά την καταχώρηση.

Google Maps - Προσθήκη στοιχείων καταλύματος

Συμπληρώνουμε το Όνομα του Καταλύματος μας.
(Tip: Καλό είναι να είναι το ίδιο που χρησιμοποιούμε και στις πλατφόρμες Airbnb, Booking, VRBO, Expedia κλπ.)

Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώσουμε την κατηγορία που ανήκει το κατάλυμά μας. Επιλέξτε την κατηγορία Διαμέρισμα Διακοπών ή Ενοικιαζόμενο Διαμέρισμα για Διακοπές.

Google Maps - Επιλογή κατηγορίας καταλύματος
Google Maps - Επιλογή κατηγορίας καταλύματος

Συνεχίστε συμπληρώνοντας όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε όπως αριθμό τηλεφώνου, Ιστότοπο και άλλα.

Google Maps - Συμπλήρωση στοιχείων ιστότοπος και τηλέφωνο

Συνεχίστε ανεβάζοντας όσο περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε.

Tip: Η Google λατρεύει τις πληροφορίες και κυρίως τις φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι όσες περισσότερες πληροφορίες συμπληρώσετε και όσο περισσότερες φωτογραφίες ανεβάσετε, η Google θα σας το ανταποδώσει με υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βήμα 4o: Υποβάλουμε την καταχώρηση μας για έλεγχο

Αφού συμπληρώσουμε όλα τα πεδία, κάνουμε έναν τελικό έλεγχο για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι σωστά και πατάμε το «Υποβολή» για να υποβάλουμε την καταχώρηση για έλεγχο.

Μετά από λίγες ώρες ή μέρες, μας έρχεται η επιβεβαίωση ότι η καταχώρησή μας είναι ενεργή, διαφορετικά  η Google μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος θα μας ζητάει να επιβεβαιώσουμε την καταχώρηση μας.

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι μέσω ταχυδρομείου. Για να γίνει αυτό, η Google θα σας στείλει μια επιστολή στη διεύθυνση που δηλώσατε. Από εκεί, θα λάβετε έναν κωδικό που θα χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε το προφίλ σας στο Google Business.

Σημέιωση: Η επιχείρησή σας δεν θα είναι ορατή στο Google Business ή στους Χάρτες Google μέχρι να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαλήθευσης.

Άλλοι τρόποι επιβεβαίωσης είναι μέσω αποστολής κωδικού με email, μέσω αποστολής κωδικού με sms, ή με επαλήθευση μέσω Video. Στην τελευταία περίπτωση θα χρειαστεί να βρίσκεστε στον φυσικό χώρο της επιχείρησης ώστε να ολοκληρώσετε την επιβεβαίωση.

Μετά την επαλήθευση του λογαριασμού σας, μπορείτε να αρχίσετε να επεξεργάζεστε το προφίλ σας στο Google Business  επεκτείνοντας την περιγραφή του καταλύματός σας, ανεβάζοντας φωτογραφίες, αναφέροντας τις πρόσθετες υπηρεσίες σας και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να δώσετε στους νέους χρήστες πρόσβαση σε αναφορές και στατιστικά στοιχεία της απόδοσής σας στο Google (π.χ. επισκέψεις, κλικ κ.λπ.).

Μπορείτε να ελέγξετε την καταχώρηση σας κάνωντας αναζήτηση για το κατάλυμά σας στο Google Maps ή στην αναζήτηση (Google Search) με το όνομα που το καταχωρήσατε.

Το κατάλυμά σας θα εμφανίζεται με τα στοιχεία επικοινωνίας σας, δίνοντας την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά, μέσω μηνυμάτων ή μέσω της ιστοσελίδας σας και να κάνει απευθείας κράτηση χωρίς προμήθεια στο κατάλυμα σας. Ακόμη στην καταχώρηση θα εμφανίζονται όλες οι φωτογραφίες που ανεβάσατε καθώς και όσες έχουν τραβήξει οι πελάτες μας και ανέβασαν όπως και οι κριτικές που άφησαν.

Κάνοντας όλα τα παραπάνω βήματα έχετε καταχωρήσει με επιτυχία το κατάλυμά σας στο Google Maps μέσω του Google Business.

Αυτό που πετύχαμε με αυτή την διαδικασία είναι ότι κάναμε το πρώτο βήμα για να έχουμε πελάτες εκτός πλατφορμών (airbnb, booking, VRBO κλπ.).

Εάν δυσκολεύεστε με τα παραπάνω και χρειάζεστε βοήθεια, απευθυνθείτε στους ειδικούς της CycladesBNB για την καταχώρηση του καταλύματος σας στο Google Maps ή Google Business.

Σημαντική σημείωση:

Όλες οι κρατήσεις που θα προκύψουν μέσω αυτών των καναλιών (τηλεφωνικές, μέσω email, ιστοσελίδας ή μηνύματος δεν δηλώνονται στο μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής διότι δεν προέρχονται από online πλατφόρμες. Δηλώνονται μέσω taxis ως μισθώσεις, με το παλαιό σύστημα καταχωρήσεων μισθώσεων, αυτό που χρησιμοποιούσαμε πριν την έλευση του μητρώου.

Όπως βλέπουμε στο παρακάτω παράδειγμα, το ακίνητό μας εμφανίζεται στους Χάρτες Google με πινέζα και τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας μας δίνοντας την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας και να κάνει κράτηση δίχως προμήθεια.

Google Maps - Παράδειγμα πινέζας καταλύματος με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας
Google Maps – Παράδειγμα πινέζας καταλύματος με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Γράψε το email σου παρακάτω για να κάνεις εγγραφή στο νόστιμο ενημερωτικό μας δελτίο. Δεν σπαμάρουμε ποτέ!

Παρακαλώ περιμένετε

Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Google My Business & Google Maps

Το 88,45% των αναζητήσεων στις ΗΠΑ πραγματοποιούνται στο Google. Εάν δεν είστε καλά τοποθετημένοι σε αυτή τη μηχανή αναζήτησης, ουσιαστικά δεν υπάρχετε στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, είναι κρίσιμο να εκμεταλλευτείτε κάθε εργαλείο, όπως το Google Business, που συμβάλλει στην αύξηση της παρουσίας σας στον ψηφιακό κόσμο του ίντερνετ.

Τώρα που είδαμε πώς λειτουργεί το Google Business, ποια ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματά του και γιατί θα πρέπει να δημιουργήσετε μια καταχώριση εκεί για το ενοικιαζόμενο κατάλυμα διακοπών σας;

Αυξήστε την ορατότητα της επιχείρησής σας στο Google

Κάθε εβδομάδα, η Google εγκαινιάζει νέες αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης των αποτελεσμάτων. Καθώς οι διαφημίσεις “καμουφλάρονται” όλο και περισσότερο ανάμεσα στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, φαίνεται πολύ πιο δύσκολο να ξεχωρίσετε από τα υπόλοιπα.

Για το λόγο αυτό, η ύπαρξη ενός προφίλ Google Business είναι απαραίτητη. Η καταχώριση του καταλύματός σας θα εμφανίζεται στα δεξιά των αποτελεσμάτων αναζήτησης (όχι ανάμεσα σε αυτά), καταλαμβάνοντας περισσότερο από το μισό της οθόνης του υπολογιστή. Η προσθήκη εικόνων θα κάνει το προφίλ σας ακόμη πιο εντυπωσιακό και ελκυστικό για τους δυνητικούς πελάτες.

Google Business - Εμφάνιση σε Υπολογιστή Desktop
Google Business – Εμφάνιση σε Υπολογιστή Desktop

Εάν κάποιος κάνει αναζήτηση από το τηλέφωνό του, το προφίλ σας Google Business θα εμφανίζεται πάνω από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα (οργανικές ή πληρωμένες αναζητήσεις). Έτσι, η ορατότητά σας είναι εγγυημένη. Το να έχετε όλες τις πληροφορίες σας ενημερωμένες, να χρησιμοποιείτε μόνο φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και να απαντάτε σε όλες τις κριτικές, θα είναι πολύ πιο σημαντικό, αφού θα είναι το πρώτο πράγμα που θα βλέπουν οι χρήστες κατά την αναζήτηση, για την επιχείρησή σας.

Google Business - Εμφάνιση σε smartphone
Google Business – Εμφάνιση σε smartphone

Κερδίστε αξιοπιστία στο Διαδίκτυο

Φανταστείτε ότι κάποιοι πιθανοί πελάτες βρίσκουν το κατάλυμα σας σε μια πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων όπως το Airbnb, το Booking.com ή το Vrbo. Ίσως αποφασίσουν να ψάξουν λίγο βαθύτερα πριν κάνουν κράτηση για τη διαμονή τους. Το πιθανότερο είναι ότι θα κατευθυνθούν στο Google και θα πληκτρολογήσουν το όνομα του καταλύματος διακοπών σας ή τη διεύθυνση απευθείας στο πλαίσιο αναζήτησης. Τι θα βρουν;

Επαγγελματική Ιστοσελίδα για το κατάλυμα σας
Επαγγελματική Ιστοσελίδα για τα καταλύματα σας

Πρώτα απ’ όλα, αν θέλετε να προσφέρετε μια εξαιρετική εμπειρία στους πιθανούς πελάτες σας, θα χρειαστείτε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας. Αφού φροντίσετε τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να φροντίσετε την καταχώρισή σας στο Google Business. Όπως είπαμε, το προφίλ Google Business και η πινέζα στο Google Maps προσφέρουν σχετικές πληροφορίες για το κατάλυμά σας στους επισκέπτες, όπως ο τηλεφωνικός αριθμό σας, ηιστοσελίδα σας, η διεύθυνση, οι υπηρεσίες, οι φωτογραφίες και οι κριτικές.

Εάν χρειάζεστε μια επαγγελματική ιστοσελίδα για το κατάλυμα σας, επικοινωνήστε με την CycladesBNB και οι ειδικοί της θα δημιουργήσουν μια καλαίσθητη, εύχρηστη και πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα για καταλύματα που θα απογειώσει τις απευθείας κρατήσεις σας.

Οι καλές φωτογραφίες συμβάλλουν στην αύξηση των κρατήσεών σας, ενώ παράλληλα συσσωρεύουν θετικές κριτικές. Αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κριτήριο επιλογής για ορισμένους δυνητικούς επισκέπτες. Ακόμη και οι αρνητικές κριτικές, όταν απαντώνται με ειλικρίνεια και ευγένεια, μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της αξιοπιστίας σας.

Όσο περισσότερες λεπτομέρειες παρέχετε για το κατάλυμα σας, τόσο το καλύτερο. Αυτό τελικά συμβάλλει στη συνολική διαδικτυακή φήμη σας.

Προσφέρετε μια γρήγορη μέθοδο επικοινωνίας

Μεταξύ των διαφόρων πληροφοριών που μπορείτε να προσθέσετε στο προφίλ σας στο Google Business και στην πινέζα στο Google Maps, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι υψίστης σημασίας. Αυτά περιλαμβάνουν έναν αριθμό τηλεφώνου για να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Εάν οι πιθανοί πελάτες σας αναζητήσουν την επιχείρησή σας από το τηλέφωνό τους, θα μπορούν να σας καλέσουν με ένα μόνο κλικ στο προφίλ σας. Από εκεί, ίσως μπορέσετε να απαντήσετε σε τυχόν απορίες που μπορεί να έχουν και να κλείστε μια κράτηση!

Επιπλέον μπορούν να σας στείλουν άμεσο γραπτό μήνυμα, να ζητήσουν οδηγίες πρόσβασης και να επισκεφθούν τον ιστότοπο σας.

Συμπεράσματα: Γιατί πρέπει να καταχωρήσω στο Google Maps το ενοικιαζόμενο κατάλυμα μου;

Το Google My Business και η πινέζα στο Google Maps είναι εξαιρετικά εργαλεία για να αυξήσετε την προβολή της ενοικίασης διακοπών σας στη Google και να δημιουργήσετε αξιοπιστία στο διαδίκτυο γενικότερα. Ομοίως, η δημιουργία ενός προφίλ Google Business σας επιτρέπει να εμφανίζεστε στους Χάρτες Google, το οποίο είναι ένα άλλο βασικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και τουρισμού.

Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να επαληθεύσετε το λογαριασμό σας για να αποκομίσετε όλα τα μεγάλα οφέλη. Έχοντας μια μόνιμη πινακίδα στην είσοδο του ακινήτου και προσφέροντας 24ωρη υπηρεσία υποδοχής, θα μπορέσετε να επαληθευτείτε έυκολα.

Μόλις ελέγξετε αυτές τις απαιτήσεις, θα θελήσετε να δημιουργήσετε γρήγορα το προφίλ σας στο Google Business. Θυμηθείτε, η μη παρουσία στο Google είναι συνώνυμη με την ανυπαρξία στο διαδίκτυο!

Η αναζήτηση από πελάτες που ψάχνουν κατάλυμα για βραχυχρόνια ενοικίαση μέσω του Google Μaps η στα αποτελέσματα αναζήτησης, ολοένα και αυξάνεται διότι πολύ απλά δεν πληρώνουν προμήθεια που είναι ένα σημαντικό ποσό (συνήθως γύρω στο 15-20%) στο σύνολο κόστους της κράτησης.

Τέλος, με την εδραίωση στην αγορά του Google Vacation Rentals, της νέας εξειδικευμένης μηχανής αναζήτησης που εξειδικεύεται στα καταλύματα Βραχυχρόνιας Μίσθωσης  και Google Hotels, αντίστοιχης πλατφόρμας της Google για Ξενοδοχεία, ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς του Τουρισμού και της Διαμονής θα περάσει αναπόφευκτα στην Google.

Ένα παράδειγμα του νέου προϊόντος ενοικίασης καταλυμάτων της Google – Google Vacation Rentals.

Όπως και τα Google Hotels (και δεν πρέπει να συγχέεται με τους Χάρτες Google, οι οποίοι μοιάζουν παρόμοιοι), το πλαίσιο στην αναζήτηση Google Vacation Rentals παρουσιάζει στους χρήστες αποτελέσματα σχετικά με τις ενοικιάσεις καταλυμάτων διακοπών. Κάθε καταχώριση περιλαμβάνει φωτογραφίες, τιμή διανυκτέρευσης, βαθμολογία τοποθεσίας και αποστάσεις από αεροδρόμια και άλλα κορυφαία αξιοθέατα στην περιοχή-στόχο του αναζητητή.

Αλλά αυτό είναι κάτι που θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μας, πως μπορείτε να δημιουργήσετε καταχώρηση στο Google Vacation Rentals.

Χρειάζεστε βοήθεια με Airbnb, Booking.com?

Δεν γνωρίζετε πώς λειτουργεί η Airbnb και χρειάζεστε βοήθεια με την καταχώρησή σας;

Σου άρεσε; Μοίρασε το!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *