Συχνές Ερωτήσεις

Για τις υπηρεσίες Βραχυχρόνιων Μισθώσεων

Faq

Συχνές Ερωτήσεις

Και Απαντήσεις για τις για τις υπηρεσίες Καταχώρησης Βραχυχρόνιων Μισθώσεων και Διαχείρισης Κρατήσεων Airbrb, Booking, Tripadvisor, Expedia, agora, Vrbo και άλλες.

Τι είναι το Airbnb;

Ειναι η μεγαλυτερη πλατφορμα σε ολόκληρο το διαδίκτυο για να νοικιάσει κάποιος τον χώρο του (από δωμάτιο και σπίτι μέχρι κάστρο και κτίριο) για λίγες ημέρες κι αντίστοιχα για να βρει κάποιος ένα μέρος να μείνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες πλατφόρμες αναζήτησης αλλά το Airbnb κατέχει πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς, και ειναι το πιο γνωστό. Ο ιδιοκτήτης καταχωρεί την οικία του στο Airbnb, ορίζει την τιμή που ζητά ανά βράδυ ώστε να γίνει χρήση της οικίας του, έρχεται σε επαφή με υποψήφιους επισκέπτες, συμφωνούνται οι κρατήσεις και κατά την άφιξη των επισκεπτών το συμφωνηθέν ποσό πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει. Κάθε πλατφόρμα διαθέτει τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις συνεργασίας ενώ τα στάνταρ ποικίλουν.

Στα κανάλια αυτά μπορείτε να βρείτε να διαθέσιμα προς ενοικίαση από κάστρα και επαύλεις μέχρι και δεντρόσπιτα. Βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία μίας καταχώρισης είναι η σωστή διαχείρισή της, η καθαριότητα του χώρου, η καλή τοποθεσία και οι ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες της μεταξύ άλλων.

Γιατί να νοικιάσω το σπίτι μου στο Airbnb ή σε άλλες πλατφόρμες;

Υπάρχουν περισσότεροι από 900.000 χώροι σε 190 χώρες που ενοικιάζονται σε αυτό, και πάνω από το 50% των κρατήσεων ήδη γίνεται στην Ευρώπη. Και φυσικά, επειδή μπορεί να αποφέρει ένα συμπληρωματικό εισόδημα στους ιδιοκτήτες.

Τι Χρειάζεται να κάνω;

Αρχικά το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τη cycladesbnb. Θα λάβεις εξατομικευμένες εκτιμήσεις και συμβουλές από την ομάδα μας για τον χώρο σου, τη δυναμική του, και τις τυχόν ανάγκες του. Από την στιγμή που θα συμφωνήσεις με την cycladesbnb, εσύ απλά υποδέχεσαι τους φιλοξενούμενους και εισπράττεις τα κέρδη από τις ενοικιάσεις!

Σε ποιες περιοχές αναλαμβάνετε τη διαχείριση/ενοικίαση;

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται ήδη σε αρκετά νησιά των κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και Στερεάς Ελλάδος κυρίως για καταλύματα που προορίζονται για επισκέπτες ή ταξιδιώτες. Φυσικά η εταιρία μας μπορεί να εξυπηρετήσει και άλλες περιοχές της χώρας μας και να χαρίσει μοναδικές εμπειρίες στους επισκεπτες σας σε όλη την Ελλάδα.

Ποιο είναι το νομικό και φορολογικό πλαίσιο για τη βραχυχρόνια μίσθωση;

Βασικά Σημεία:

  • Κάθε ακίνητο που λειτουργεί σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως η Airbnb πρέπει να γραφτεί στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής και να πάρει το λεγόμενο αριθμό ΑΜΑ, ο οποίος θα αναγράφεται δημόσια στις online πλατφόρμες.
  • Την εγγραφή στο Μητρώο πρέπει να την κάνει το πρόσωπο (ιδιώτης ή εταιρία) που θεωρείται Διαχειριστής του ακινήτου. Αν αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης, τότε πρέπει να υπάρξει σχέση μίσθωσης μεταξύ του ιδιοκτήτη και του άλλου προσώπου. Αν συνεργαστείτε μαζί μας στη διαχείριση, θα συνάψουμε μίσθωση που ενώ θα μας αφήνει να διατηρούμε μεταξύ μας τη σχέση ποσοστών στα εισοδήματα (75% – 25%), παράλληλα θα επιτρέπει στην εταιρία μας να γράψει εκείνη το ακίνητο στο Μητρώο και εσείς θα απαλλαγείτε από την ευθύνη και την εργασία των διαδικασιών αυτών.
  • Ο Διαχειριστής του ακινήτου πρέπει να δηλώνει στο Μητρώο τις διαμονές που γίνονται στο ακίνητο (έως τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αποχώρησης).
  • Δεν ισχύουν περιορισμοί στις ημέρες που μπορεί να λειτουργήσει ένα ακίνητο (πχ. 90 μέρες), αρκεί κάθε κράτηση να είναι έως 60 μέρες, στο ετήσιο εισόδημα που μπορεί να λάβει ο ιδιοκτήτης (πχ. 12.000 ευρώ) Όμως μπορεί να διαθέσει 2 ακίνητα ώς ιδιοκτήτης, διαφορετικά χρειάζεται έναρξη εταιρείας.
  • Τα εισοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις φορολογούνται όπως ακριβώς και αυτά από τις μακροχρόνιες (έως 12.000 με 15%, από 12.000 έως 35.000 με 35% και από 35.000 και πάνω με 45%).

Δεν υπάρχει κάποια ειδική έγκριση ή άδεια από τον ΕΟΤ ή άλλη υπηρεσία που πρέπει να πάρει ένας ιδιοκτήτης για να ξεκινήσει τη βραχυχρόνια μίσθωση. Η μόνη υποχρέωσή του είναι η εγγραφή στο Μητρώο ή η ανάθεση (μέσω μίσθωσης) σε άλλο πρόσωπο το οποίο θα εγγραφεί στο Μητρώο.

Παράλληλα, η διαχείριση καταλύματος Airbnb & booking απαιτεί την εμπρόθεσμη καταβολή των στοιχείων των επισκεπτών στο πληροφοριακό σύστημα (TaxisNet) της εφορίας. Η υποβολή των στοιχείων κράτησης είναι απαραίτητη και σε περίπτωση μη δήλωσης υπάρχουν κυρώσεις έναντι του ιδιοκτήτη.

Παράλληλα, στην διαχείριση καταλύματος Airbnb & booking είναι σημαντικό να υπάρχει ένας συγκεκριμένος λογιστής που έχει την κεντρική διαχείριση, Για αυτό τον λόγο η cycladesbnb, μπορεί να σας προσφέρει και να σας φέρει σε επαφή με τους συνεργάτες λογιστές της ώστε να συζητήσει κανείς μαζί τους οτιδήποτε επιπλέον μπορεί να χρειάζεται σαν διευκρινήσεις.

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο χρονικό διάστημα που μπορώ να ενοικιάζω το ακίνητό μου μέσω Airbnb;

Η ιστοσελίδα μας επιτρέπει να επικοινωνούμε εύκολα και να συνεργαζόμαστε μαζί σας, σε σημαντικά θέματα όπως ο προγραμματισμός και το χρονικό διάστημα ενοικίασης του ακινήτου σας.

Με λίγα λόγια, εσείς μας ενημερώνετε για τις δικές σας προτιμήσεις διαχείρισης κι εμείς ενημερώνουμε το σύστημά μας. Το ιδανικό βέβαια είναι το ακίνητο να ενοικιάζεται το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να αυξήσουμε τα έσοδα του.

Σε ποιον απευθύνεται η CYCLADESBNB;

H cycladesbnb αποτελεί την ιδανική λύση για όποιον επιθυμεί να αυξήσει τις κρατήσεις και την τιμή διανυκτέρευσης στο κατάλυμα του ή να ενοικιάζει βραχυπρόθεσμα το ακίνητο του και να διατηρεί την ευελιξία να διαμένει σε αυτό σε τακτά διαστήματα, αν αυτός το επιθυμεί.

Πόσο κοστίζει η εγγραφή στις υπηρεσίες διαχείρισης σας;

Είναι απολύτως δωρεάν. 0 €. Τίποτα. Πληρωνόμαστε με ένα μικρό ποσοστό, ανάλογα με το πακέτο υπηρεσιών που επιλέξετε και ΜΟΝΟ όταν υπάρχει κράτηση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχετε τίποτα να χάσετε, επιλέγοντας μας.

Πως διασφαλίζετε την ασφάλεια του ακινήτου μου;

Η ασφάλεια του ακινήτου σας είναι και προτεραιότητα μας. Τόσο εμείς όσο και η ίδια η Airbnb έχουμε φροντίσει γι’αυτό. Αφενός το ακίνητο σας καλύπτεται από την εγγύηση της Airbnb μέχρι το ποσό του 1.000.000$. Αφετέρου, η εταιρία μας έχει μεριμνήσει ώστε, να υπάρχει πάντοτε διαρκή επικοινωνία για το ‘’screening’’ των πελατών ώστε να πληρούν ένα ικανοποιητικό προφίλ ενοικιαστή. Στον καθορισμό του προφίλ λαμβάνουμε υπόψιν και τις δικές σας επιθυμίες.

Πώς θα πληρώνομαι;

Ανάλογα την τελική συμφωνία μας. Αν πληρώνεστε εσείς από τις πλατφόρμες, κάθε τέλος του μήνα μας αποδίδετε την προμήθεια μας. Αν πληρωνόμαστε εμείς από τις πλατφόρμες, τότε μόλις παραλάβουμε τα χρήματα, αφαιρούμε το ποσοστό μας και τις προμήθειες της πλατφόρμας, και το υπόλοιπο μεταφέρεται την επόμενη ημέρα στον δικό σας λογαριασμό, ενώ αποστέλλεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών στο email σας. Με λίγα λόγια… από 24 ώρες έως 5-7 ημέρες. Η επιλογή είναι δική σας.

Πως θα γνωρίζω πότε και σε ποιον θα ενοικιαστεί το ακίνητο μου;

Παρέχουμε πλήρη διαφάνεια της διαχείρισης του ακινήτου σας. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί μας, έχουν πλήρη πρόσβαση στην διαδικτυακή πύλη ιδιοκτητών και συνεπώς στο ημερολόγιο ενοικίασης του ακινήτου , ώστε ανά πάσα στιγμή να ενημερώνονται για το προφίλ των επισκεπτών.

Τί γίνεται αν θέλω να διακόψω τη συνεργασία για τη διαχείριση ακινήτου;

Μπορείτε να ακυρώσετε την υπηρεσία διαχείρισης σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου που έχετε υπογράψει, όποτε επιθυμείτε, αρκεί πρώτα να έρθετε σε μια επικοινωνία μαζί μας για να αναλάβουμε όλα τα απαραίτητα διαδικαστικά.

Μπορώ να ορίζω τους δικούς μου κανόνες στο ακίνητο μου;

Φυσικά! Ενημερώστε μας για τους κανόνες σας και αφού τους συζητήσουμε θα τους αναρτήσουμε στο προφίλ του ακίνητου σας, εφόσον αυτό επιθυμείτε.

Μπορώ να επιλέξω για ενοικίαση μόνο κάποιους συγκεκριμένους χώρους του ακινήτου;

Βεβαίως. Εφόσον αυτό γίνεται κατανοητό στην περιγραφή του προς ενοικίαση ακινήτου και δεδομένου ότι η χρήση των υπολοίπων μη ενοικιαζόμενων χώρων δεν επηρεάζει άμεσα τους διαμένοντες, τότε εσείς μας ενημερώνετε για τις επιθυμίες σας κι εμείς ακολουθούμε πιστά.

Πώς Βελτιώνετε την Προβολή του Καταλύματος μου;

Με την cycladesbnb αυξάνετε την προβολή σας δραστικά αλλά και ποιοτικά. Αρχικά καταχωρούμε το κατάλυμα στα μεγαλύτερα κανάλια κρατήσεων παγκοσμίως, ενώ σας παρέχουμε προαιρετικά ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα κρατήσεων. Το ουσιαστικό πλεονέκτημα όμως δεν είναι τόσο ο αριθμός των καναλιών στα οποία προβάλλεστε όσο η ποιότητα της παρουσίας σας στο καθένα από αυτά. Με εξειδικευμένα εργαλεία SEO βελτιώνουμε δραστικά την ταξινόμηση και την προβολή των καταχωρήσεών σας σε όλα τα κανάλια.

Ποιός αποφασίζει για την Τιμολόγηση του Ακινήτου μου;

Η απόφαση για τη τιμολόγηση του χώρου γίνεται πάντα σε συνεργασία με σένα! Εμείς σου παρέχουμε ολοκληρωμένη καθοδήγηση και συμβουλές (λαμβάνοντας υπόψη μας και τον τοπικό ανταγωνισμό) χρησιμοποιώντας επαγγελματικά εργαλεία και μεθόδους που έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποδοτικά στο να βελτιστοποιούν και να δίνουν τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για το ακίνητο σου. Για να διατηρείς τον έλεγχο της τιμής, μπορείς να ορίσεις, μια κατώτατη τιμή ανά εποχή.

Πως Καθορίζονται οι Τιμές;

Εσείς μας δίνετε μια κατώτατη τιμή ανά περίοδο κι εμείς καθορίζουμε όλες τις τιμές πάνω από αυτή. Χρησιμοποιούμε αλγορίθμους τιμολόγησης και συνεχή προσαρμογή για μεγιστοποίηση των εσόδων, παίρνοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή τιμή διανυκτέρευσης!

Ανάμεσα στα χιλιάδες καταλύματα στις Κυκλάδες, πώς θα μπορέσει το δικό μου να ξεχωρίσει;

Η εταιρία μας ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλές άλλες, χάρη στη μεθοδικότητα, την άριστη γνώση και το πάθος της ομάδας μας αλλά και των έμπειρων συνεργατών μας για την ποιοτικότερη και πιο αξιομνημόνευτη διαμονή των επισκεπτών μας. Δίνοντας βάση σε κάθε λεπτομέρεια, φροντίζουμε σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μας αλλά και με τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, ο χώρος σας να λάβει την καλύτερη δυνατή προβολή. Όλα τα παραπάνω θα σας δώσουν το βήμα για να σταθείτε ψηλά στον “ανταγωνισμό” και τις απαιτήσεις της βραχυχρόνιας ενοικίασης.

Ποιός είναι υπέυθυνος για την επικοινωνία με τους επισκέπτες;

Την επικοινωνία με τους επισκέπτες την αναλαμβάνουμε ολοκληρωτικά εμείς αν μας έχετε αναθέσει την διαχείριση του ακινήτου σας. Απαντάμε άμεσα και επαγγελματικά σε όλα τα ερωτήματα τους. Επικοινωνούμε άμεσα (24/7) μαζί τους για να διευκολύνουμε την άφιξη και τη διαμονή τους στο κατάλυμα σας. Αναθέτοντάς μας την επικοινωνία με τους επισκέπτες διασφαλίζεις την επαγγελματική και άμεση εξυπηρέτηση των ενοικιαστών σου, με αποτέλεσμα τις καλές κριτικές και κατά συνέπεια την αύξηση των κρατήσεων για το χώρο σου.

Πως προωθείτε τα ακίνητα;

Τα ακίνητα σας προωθούνται μέσω των επίσημων ιστοσελίδων της εταιρίας μας και οι κρατήσεις γίνονται απευθείας από το booking engine του site μας. Επιπροσθέτως, η προώθηση επιτυγχάνεται και από τις πλατφόρμες στις οποίες αναρτώνται τα ακίνητα σας, μέσα από τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές μπορούν να κάνουν κράτηση κατευθείαν.

Πως γίνεται η Διαχείριση των Κρατήσεων;

Έχουμε συνεχή επικοινωνία με κάθε επισκέπτη, από την κράτηση μέχρι και την αναχώρηση. Διαχειριζόμαστε τις ηλεκτρονικές σας κρατήσεις και τις πληρωμές σας, κρατάμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία των επισκεπτών σας ,απαντάμε σε όλα τα μηνύματα από ενδιαφερόμενους πελάτες και τρέχουσες κρατήσεις όλο το εικοσιτετράωρο, και κάνουμε τα πάντα ώστε να μεγιστοποιηθούν τα έσοδά σας!

Μπορώ να κάνω δικές μου κρατήσεις;

Έχετε πάντα τη δυνατότητα να κάνετε τις δικές σας κρατήσεις χωρίς κανένα περιορισμό, ώστε από τη συνεργασία μας να κερδίζετε επιπλέον κρατήσεις, σε υψηλότερες μέσες τιμές διανυκτέρευσης!

Πως εξασφαλίζετε κρατήσεις για τον χώρο μου;

Η ομάδα των ειδικών συνεργατών μας εργάζεται συνεχώς για να καταχωρήσει το χώρο σου σε πάνω από 15 διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες, διαχειρίζεται και επικαιροποιεί τις καταχωρήσεις συγχρονίζοντας όλα τα ημερολόγια σου, παρακολουθεί και σε ενημερώνει για τις διακυμάνσεις στις ζητήσεις και απαντά άμεσα στις ερωτήσεις και τα αιτήματα που αφορούν την ανάρτηση σου με στόχο πάντα τις όσο το δυνατόν περισσότερες κρατήσεις και τις καλές κριτικές.

Έχω ήδη listing(s) στο Airbnb. Μπορείτε να τα αναλάβετε;

Φυσικά και μπορούμε, ανεξαρτήτως εάν ήδη διαθέτετε καταχώρηση στο Airbnb ή σε άλλη σχετική πλατφόρμα. Αν επιθυμείτε να συνεργαστούμε, απλά ελάτε σε επαφή μαζί μας, παραδώστε μας τα “κλειδιά” της καταχώρησής σας και αναλαμβάνουμε εμείς στην συνέχεια την διαχείρισή του σύμφωνα με το πακέτο υπηρεσιών που έχετε επιλέξει μαζί μας.

Πώς γίνεται η παράδοση μίας καταχώρισης που τυχόν ήδη έχω σε κάποιο κανάλι

Απλά μας στέλνετε τους κωδικούς εισόδου σας ή αν δεν νοιώθετε άνετα με αυτό τότε απλά αλλάζετε το email του λογαριασμού σας στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε με ένα που θα σας δώσουμε. Στην συνέχεια αλλάζουμε το password για να μπορούμε να διαχειριστούμε τα inquiries του λογαριασμού σας και επαναπροωθούμε όλη την αλληλογραφία που λαμβάνουμε αυτόματα και άμεσα και στο δικό σας email.
Εναλλακτικά, μπορούμε, αν το επιθυμείτε, να δημιουργήσουμε νέα ξεχωριστή καταχώριση για την οικία σας σε λογαριασμό της CYCLADESBNB και απενεργοποιείτε (για όσο διαρκεί η συνεργασία μας) την δική σας.

Έχω περισσότερα από ένα ακίνητα. Μπορώ να τα βάλω όλα;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι μέχρι 2 μπορείτε ως ιδιώτης. Ο μέγιστος αριθμός ακινήτων προς διάθεση σε τέτοιες πλατφόρμες περιορίζεται σε ΔΥΟ, για κάθε αριθμό ΑΦΜ. Απο το 3ο ακίνητο και πάνω χρειάζεται έναρξη εταιρείας. Η CYCLADESBNB μπορεί σε συνεργασία με τον λογιστή σας, να σας βοηθήσει.

Υπάρχουν προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει ένα σπίτι/δωμάτιο για να το αναλάβει η CYCLADESBNB;

Η CYCLADESBNB αναλαμβάνει μόνο σπίτια ή καταλύματα. Για να αναλάβουμε την διαχείριση ενός χώρου και για να είναι επιτυχής η τουριστική του εκμετάλλευση πρέπει να τηρούνται κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές. Δείτε ποιες είναι οι ελάχιστες προδιαγραφές για να σας αναλάβουμε. Κάντε κλικ εδώ. Αν δεν καλύπτεται όλες τις προϋποθέσεις για ειδικούς λόγους, μπορείτε και πάλι να μας ρωτήσετε ώστε να βρούμε λύση.

Ποιές είναι οι προδιαγραφές για τα κλινοσκεπάσματα και πετσέτες;

Πριν αναλάβουμε μία οικία για την διαχείρισή της αυτή πρέπει να διαθέτει κάποια απαραίτητα. Όσον αφορά τα κλινοσκεπάσματα και πετσέτες οι προδιαγραφές είναι οι παρακάτω:
Για κάθε κρεβάτι:
• 4 διπλά λευκά 100% βαμβακερά σεντόνια
• Για όσα μαξιλάρια Χ4 οι μαξιλαροθήκες λευκές 100% βαμβακερές
• 1 κουβέρτα & 1 πάπλωμα
Για το μπάνιο:
• 4 πατάκια μπάνιου
• Για κάθε άτομο: 6 πετσέτες σώματος μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.
• Για κάθε άτομο: 6 πετσέτες προσώπου μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.
• Για κάθε άτομο: 6 πετσέτες χεριών μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.
Χρειαζόσαστε τόσα κομμάτια ώστε η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων να γίνεται άμεσα ειδικά τις ημέρες που υπάρχει και Check-out και Check-in ώστε να μην χάνετε χρόνο στο πλύσιμο και να μένουν δυσαρεστημένοι οι επισκέπτες σας.

Πώς εξασφαλίζετε υψηλή θέση στο κατάλυμα μου, στη λίστα αναζήτησης;

Κάθε πλατφόρμα επιβραβεύει συγκεκριμένες οικίες ώστε αυτές να εμφανίζονται πιο ψηλά στην λίστα αναζήτησης. Με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος εξασφαλίζουμε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις στην εκάστοτε πλατφόρμα ώστε να εμφανίζεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση.
Κάνουμε login/logout αυτόματα και καθημερινά σε όλες τις πλατφόρμες, ενημερώνοντας τα ημερολόγια πολλές φορές την ημέρα και καθημερινά, ενώ απαντάμε σε λιγότερα από μία ώρα σε όλους τους επισκέπτες και σε ό,τι μας ρωτήσουν. Παράλληλα δεν ακυρώνουμε κρατήσεις και χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα εργαλεία για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Μείνετε ήσυχοι!

Σε ποιες γλώσσες επικοινωνείτε με τους υποψήφιους επισκέπτες;

Προς το παρόν στα αγγλικά, και ελληνικά αλλά σύντομα θα έχουμε περισσότερες διαθέσιμες γλώσσες.

Πώς αξιολογείτε τον υποψήφιο επισκέπτη;

Στις περισσότερες καταχωρήσεις και κανάλια ενεργοποιούμε την επιλογή του ‘Instant Book‘ που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση επισκέπτη. Ο λόγος που επιλέγουμε το instant book είναι επειδή βελτιώνει το SEO της οικίας σας και εμφανίζεται πιο πάνω στις λίστες αυξάνοντας τις κρατήσεις. Αν εσείς όμως επιθυμείτε να αξιολογούμε τους επισκέπτες σας τότε απενεργοποιούμε την επιλογή αυτή αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα μειωθεί η συχνότητα προβολής της καταχώρησής σας και οι κρατήσεις σας.
Η αξιολόγηση πραγματοποιείται ανά επισκέπτη ελέγχοντας την σχέση του με προηγούμενους οικοδεσπότες και τις κριτικές που έχει λάβει. Επίσης αν διαθέτει ID verified λογαριασμό, αν έχει συνδέσει τα social media του στον λογαριασμό του και αν διαθέτει ενημερωμένο προφίλ.

Αναλαμβάνετε και τις κριτικές στους επισκέπτες μου;

Θέλουμε να είσαστε όσο πιο άνετοι γίνεται, οπότε και αυτό το κομμάτι το αναλαμβάνουμε εμείς όπως και κάθε τι σχετίζετε με δημόσιες απαντήσεις στις δικές τους κριτικές για το ακίνητο σας και την διαμονή τους σε αυτό.

Σε πόση ώρα απαντάτε στις ερωτήσεις των επισκεπτών;

Σχεδόν όλα τα κανάλια ορίζουν σαν μέγιστο χρόνο απάντησης τις 24 ώρες από την υποβολή του ερωτήματος από κάποιον υποψήφιο επισκέπτη της οικίας σας. Όσο γρηγορότερα απαντηθεί μία ερώτηση τόσο καλύτερα και για την οικία σας αφού σύμφωνα με τους αλγόριθμους των περισσότερων καναλιών η ταχύτητα επιβραβεύεται με καλύτερη προβολή και θέση της οικίας σας στις λίστες αλλά κι επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά οι πιθανότητες ένας ενδιαφερόμενος να κλείσει το σπίτι σας αυξάνεται δραματικά όσο πιο γρήγορα λάβει την απάντηση.
Εμείς απαντάμε σε λιγότερο από μία ώρα ενώ πολλές φορές μέσα σε λίγα λεπτά από την υποβολή του ερωτήματος!

Πώς θα ξέρω πότε έχει μία κράτηση το κατάλυμα μου;

Όταν υπάρξει κράτηση, η CYCLADESBNB σας στέλνει αυτόματα, την ίδια ημέρα αναφορά με όλες τις πληροφορίες και λεπτομέρειες που χρειάζεστε. Αυτές συμπεριλαμβάνουν, το όνομα του επισκέπτη και πόσα άτομα θα είναι, την ημέρα του Check-in και του Check-out, το καθαρό ποσό που κερδίζετε από την κράτηση, το ποσοστό που αναλογεί στην παροχή της υπηρεσίας μας, ανάλογα και με το πακέτο υπηρεσιών που έχετε επιλέξει από εμάς και κάποιες οδηγίες για την σωστή προετοιμασία της οικίας και εξυπηρέτηση της κράτησης.

Χρειάζομαι άδεια ΕΟΤ;

Ο νόμος πλέον έχει αλλάξει και έχει συμμορφωθεί με Ευρωπαϊκή οδηγία. Τώρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να νοικιάσει το σπίτι του online μέσω αστικής μίσθωσης δίχως άδεια ΕΟΤ. Καλό πάντως είναι, μιας και η CYCLADESBNB δεν παρέχει νομικές ή λογιστικές συμβουλές να απευθυνθείτε στον λογιστή σας ή για περισσότερες λεπτομέρειες ή στο γραφείο ΕΟΤ της περιοχής σας.

Πώς κατοχυρώνεται η μεταξύ μας συνεργασία;

Αφού αποφασίστε τις υπηρεσίες που θέλετε και σας εξηγήσουμε ακριβώς την φύση των υπηρεσιών που παρέχουμε, σας αποστέλλουμε το συμβόλαιο συνεργασίας. Σε αυτό περιγράφονται οι εργασίες, οι όροι συνεργασίας, οι υπηρεσίες, οι περιορισμοί και προϋποθέσεις κάθε συμβαλλόμενης πλευράς. Το συμβόλαιο δεν είναι δεσμευτικό όσον αφορά την χρονική διάρκεια της συνεργασίας. Μπορείτε να αλλάξετε υπηρεσίες όποτε το επιθυμείτε ή να διακόψετε την μεταξύ μας σχέση όποτε θέλετε.

Πως μπορώ να κρατήσω τον χώρο μου για εμένα, αν δεν θέλω για κάποιες μέρες το σπίτι μου να ενοικιάζεται;

Κανένα πρόβλημα, απλά μας ειδοποιείτε λίγες μέρες πριν ώστε να μπορέσουμε να καταχωρήσουμε τις ημερομηνίες που επιθυμείτε ως μη διαθέσιμες στο ημερολόγιο κρατήσεων. Αρκεί βέβαια, να μην έχουν ήδη προγραμματιστεί ήδη κρατήσεις για τις ίδιες ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση οι κρατήσεις δεν μπορούν να ακυρωθούν. Όσο πιο σύντομα μας ειδοποιείτε τόσο το καλύτερο.

Πώς διαμορφώνετε τις τιμές κράτησης ανά βραδιά της οικίας μου; Μπορώ να παρέμβω;

Η διαμόρφωση τιμής μιας οικίας επηρεάζεται από πολλούς λογούς, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται, η τοποθεσία που βρίσκεται, η κατάσταση και ποιότητα της οικίας, οι ανέσεις και εξοπλισμός που προσφέρονται στους επισκέπτες σας, πόσα άτομα μπορεί να φιλοξενήσει ανά βραδιά, ο ανταγωνισμός, οι κριτικές και πολλά άλλα. Προσμετρώντας όλα τα παραπάνω, μαζί με την την εμπειρία μας και βάσει επιστημονικών εργαλείων, διαμορφώνουμε τιμές με δυναμικό τρόπο και προσπαθούμε πάντα να σας εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κρατήσεις στην καλύτερη δυνατή τιμή ανά βραδιά.
Αλλά αν θέλετε να ρυθμίζετε εσείς την τιμή ή να ορίσετε μια κατώτατη τιμή για τον χώρο σας, μπορείτε να το κάνετε. Απλά ενημερώστε μας για την τιμολογιακή σας πολιτική μαζί με όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που θα μας δώσεις για τον χώρο σου.

Ποιος επικοινωνεί με τους επισκέπτες; Χρησιμοποιείτε το δικό σας όνομα ή το δικό μου στην επικοινωνία με τους υποψήφιους επισκέπτες;

Η επικοινωνία γίνεται από εμάς, Στέλνουμε e-mails στους επισκέπτες αμέσως μόλις κάνουν μια κράτηση αλλά και λίγο πριν ξεκινήσουν την διαμονή τους. Επιτρέποντας μας να χειριζόμαστε την επικοινωνία, εξασφαλίζετε πως οποιοδήποτε αίτημα ή οδηγία των επισκεπτών θα διαχειριστεί από τους κατάλληλους ανθρώπους της CYCLADESBNB.
Αν θέλετε να απαντάμε στις ερωτήσεις των υποψήφιων επισκεπτών σας με το δικό σας όνομα είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Παρόλα αυτά έχουμε παρατηρήσει όμως ότι είναι καλύτερα αν συστηνόμαστε με το όνομα του εκάστοτε διαχειριστή της εταιρείας μας που έχει αναλάβει την οικία σας και υπό την επωνυμία της CYCLADESBNB εξηγώντας στους επισκέπτες σας ότι σας βοηθάμε στην σωστή και οργανωμένη διαχείριση της.
Με αυτό τον τρόπο, τις περισσότερες φορές νοιώθει πιο άνετα και ο επισκέπτης σας, εφόσον γνωρίζει ότι υποστηρίζεται από μία επαγγελματική υπηρεσία να ρωτήσει ελεύθερα όποτε θέλει για ό,τι απορία έχει αλλά και να μείνει ήσυχος ότι η κράτησή του και η διαμονή του στην οικία σας θα αντιμετωπιστεί με τα στάνταρ που ορίζει η κοινότητα της sharing economy.

Στο ποσοστό που ζητάτε συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό που ζητά το κάθε κανάλι/πλατφόρμα;

Όχι, μιας και κάθε κανάλι έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, οπότε είναι δύσκολη η εισαγωγή του ποσοστού μας εξαρχής. Κάποια πλατφόρμες δεν χρεώνουν τίποτα τον ιδιοκτήτη, αλλά δε χρεώνουν τον επισκέπτη ενώ κάποια τρίτα χρεώνουν όλο το ποσοστό στον ιδιοκτήτη. Η χρέωση του καναλιού ξεκινάει από 0% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και 15%-20%.
Παρόλα αυτά, εμείς παίρνουμε την ελάχιστη τιμή ανά βραδιά κράτησης που μας έχετε ορίσει και πάνω σε αυτή προσθέτουμε το ποσοστό του καναλιού ώστε το τελικό ποσό να είναι πάντα στο ελάχιστο που θέλετε. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για κάθε κανάλι ξεχωριστά παράλληλα με την καθημερινή παρακολούθηση της αγοράς και την δυναμική αύξηση-μείωση τιμών της καταχώρησής σας ώστε αυτή να είναι ανταγωνιστική.
Για παράδειγμα αν ελάχιστη τιμή κράτησης ανά βραδιά έχετε τα 50€ και ένα κανάλι χρεώνει για κάθε κράτηση ένα ποσοστό 15% εμείς τοποθετούμε την τιμή στα 60€. Έτσι το ποσό μετά την αφαίρεση του ποσοστού που χρεώνει το κανάλι φτάνει λίγο πάνω από τα 50€.

Έχετε μια ερώτηση που δεν απαντήσαμε;
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Μεγιστοποιήστε την πληρότητα και κερδοφορία του καταλύματός σας!

Αναθέστε τη διαχείριση του Airbnb σας σε εμάς!

Συμπληρώστε σήμερα τη Φόρμα Καταγραφής Ακινήτου!

Λάβετε μια Εκτίμηση Εσόδων του Ακινήτου σας.

Ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας, αμέσως μόλις συμπληρώσετε τα στοιχεία του ακινήτου σας!